úterý 18. června 2013

Léto, chlór, slunce a naše vlasy - CO NÁM POMŮŽE?

Ahojky,
dneska mám zase odpolední, vůbec se mi tam nechce, zvlášť, když jsem mohla ležet na lehátku a opalovat se..venku je každým dnem líp a tak se určitě už těšíte na koupaliště..Je to super, ale chlór na naše vlasy nepůsobí zrovna nejlíp. Chlór totiž dokáže zničit strukturu našich vlasů a tak je poškodit a narušit jejich vnitřní strukturu. Nosit na koupališti čepici (která by ale pomohla) asi není ideální jak pro nás, tak naše sebevědomí a tak se vám pokusím pomoct a poradit trochu jinak :) Začneme tedy už ve sprše. Používejte hydratační kondicionér. V tomto případě vám můžu doporučit kondicionér od Herbal Essences pro suché a poškozené vlasy. Stojí asi 75 Kč a opravdu pomáhá. V létě naše vlasy trpí i kvůli sluníčku, protože to vlasy neskutečně vysušuje. Proto je dobré, si do nějákého malého rozprašovače dát vodu a právě nějáký balzám na vlasy (ve velikosti lískového ořechu) a přes den si vlasy nastříkat. Mám to vyzkoušené a opravdu doporučuji. Je dobré ho nosit třeba v kabelce a využít ho, kdykoli si vzpomenete. Když už jsem u toho sluníčka, tak bych ještě chtěla říct, že zejména v létě, kdy je teplo a vlasy nám uschnou zachvíli by jste si je zbytečně neměly namáhat fénováním, žehlením a kulmováním - je to zase zbytečná zátěž. Pro ochranu vlasů před slunečním zářením existuje hodně produktů. V tomto případě je dobré trochu více zainvestovat, a to hlavně u blondýnek. Chlór může vlasy obarvit na zeleno (vím to z vlastní zkušenosti, když jsem jako malá měla ještě blonďaté vlasy). Největší pozor by si měli dát slečny s melírem, nebo "nepřírodní" blondýnky. Vlasy si nejlépe vůbec ve chlórované vodě nenamáčejte. Po koupání ve chlórované vodě si vlasy dobře umyjte nejlépe nějákým výživným šampónem.




Sprej, který chrání před UVA a UVB zářením je tento od Kérastase. Určitě jste o této značce už slyšeli. Je vážně dobrá, ale není nejlevnější (sprej stojí okolo 600 Kč), proto doporučuji zkusit to s vodou a balzámem a uvidíte, jak se vám osvědčí, balzám ale nechrání před škodlivým zářením. Tento sprej také vlasy hezky rozzáří, protože obsahuje zlaté mikročástice. Existují i různě balzámy na vlasy po opalování, se kterými ale nemám zkušenosti. Plánuji si koupit Loreal Professuinnel After-Sun Noutishing balm, který chrání před slunečním zářením a obnovuje pružnost a lesk. Myslím, že bude dost dobrý. Nemáte s ním někdo zkušenosti? Dalším dobrým typem je začít už na jaře..A to třeba doplňovat vitamíny. Pokud moc nejíte ovoce a zeleninu, skočte do lékárny, tam vám určitě poradí.




Jelikož mám citlivou pleť, neobejdu se bez pokrývky hlavy. Ta se mu ale neosvědčila jen na mou pleť skvěle působí i na mé vlasy. Toto léto jsou "in" velké klobouky, takže se určitě v obchoďáku na nějáký koukněte. Mějte fajn den, a snad jsem vám trochu pomohla. K.

1 komentář :

  1. plánujem si niečo zakúpiť na dovolenku, ale ešte neviem čo :)
    pozývam ťa inak na GA o skvelé ceny :)
    http://mimslady.blogspot.sk/2013/06/giveaway-alebo-velka-letna-sutaz.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář :)

 
ok-makeup © 2011 | Designed by Ibu Hamil , in collaboration with Uncharted 3 News , MW3 Clans and Black Ops